Η Πύλη υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Η Πύλη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα Πύλης Πληροφορίες Σχετικά με την Πύλη, τους Στόχους και τους Εταίρους Διακριτά Γνωστικά Θεματικά Πεδία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διακριτά και Αυτόνομα Πακέτα Εκπαιδευτικού Υλικού που σχετίζεται με μια ή περισσότερες Θεματικές Ενότητες Υλικό Εκπαιδευτικών: Προγράμματα και Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε Σχολεία Συλλογή από  Ελληνικά και Διεθνή Κείμενα, Ιστοσελίδες, Πολυμέσα και Γλωσσάρια Όρων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενημέρωση Κοινότητα Χρηστών/Ομάδες Συζητήσεων

Αρχή
Αναζήτηση
Προγράμματα
Δραστηριότητες
Λίστα Εκπαιδευτικών

Ξεχάσατε το Κωδικό σας?
Εγγραφή στη Πύλη!
 
 
Τίτλος
Ψυκτικός και περιβάλλον μια σχέση συνεργασίας.

Περίληψη
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ- Τ.Ε.Ε. Ρόδου απο μαθητές της ειδικότητας "ψυκτικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού".

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η σχεδιακή μέθοδο και στηρίζεταικυρίως στην ανάληψη δράσης από τους μαθητές σε ένα ανοικτό στηνκοινωνία πλαίσιο. Η κοινωνία αποτελεί πηγή άντλησης πληροφοριών, μέσωδραστηριοτήτων όπως συνεντευξεις, χρήση ερωτηματολογίου αλλά και τελικόαποδέκτη των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Γενικοί στόχοι του προγράμματος ήταν
1. Η κατανόηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και η συσχέτιση αυτών με το επαγγελματικό τους έργο.
2. Η απόκτηση γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών που να στηρίζουν τηναειφορία στην επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και την καθημερινή ζωή.

Η εργασία παρουσιάστηκε στην ετήσια παρουσίαση περιβαλλοντικώνπρογραμμάτων στην πόλη της Ρόδου όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπακαι αναρτήθηκαν αφίσες.

Προτεινόμενες Ηλικίες Εφαρμογής
Νηπιαγωγείο Α'-Γ' Δημοτικού Δ'-ΣΤ' Δημοτικού Γυμνάσιο Λύκειο Ενήλικες

Σχετιζόμενες Θεματικές Ενότητες

Συννημένα Αρχεία
1. Ερωτηματολόγιο    (4 Kb)
2. Σχέδιο    (2920 Kb)
3. Αφίσα    (20 Kb)
4. Εργασία    (2791 Kb)
5. Οδηγός για τον Πολίτη    (206 Kb)


Tύπος: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δημοσίευση: 08/10/2009
Eκπαιδευτικός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΥ
Τηλέφωνο: 2241090592
Email: PAVLOU_G@OTENET.GR
Εκπαιδευτική Μονάδα: 1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου