Η Πύλη υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Η Πύλη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα Πύλης Πληροφορίες Σχετικά με την Πύλη, τους Στόχους και τους Εταίρους Διακριτά Γνωστικά Θεματικά Πεδία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διακριτά και Αυτόνομα Πακέτα Εκπαιδευτικού Υλικού που σχετίζεται με μια ή περισσότερες Θεματικές Ενότητες Υλικό Εκπαιδευτικών: Προγράμματα και Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε Σχολεία Συλλογή από  Ελληνικά και Διεθνή Κείμενα, Ιστοσελίδες, Πολυμέσα και Γλωσσάρια Όρων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενημέρωση Κοινότητα Χρηστών/Ομάδες Συζητήσεων

Αρχείο
Δελτία Τύπου
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Όλες οι Κατηγορίες

Ξεχάσατε το Κωδικό σας?
Εγγραφή στη Πύλη!
 
 
Εθελοντισμός στη Βόρεια Κάρπαθο (παράταση ημερομηνίας υποβολής)
01/07/2009

Ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίαςδιοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην περιοχή ευθύνηςτου, τη Βόρεια Κάρπαθο. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά εθελοντικήςεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην περιοχή απαντάται η φώκιαΜonachus monachus καθώς και πολλά ενδημικά και σπάνια είδη χλωρίδας καιπανίδας. Η περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "παρθένα", αφού ηανθρώπινη δραστηριότητα είναι περιορισμένη. Ο Φορέας Διαχείρισης ΚαρπάθουΣαρίας ιδρύθηκε το 2002 στην προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Καρπάθου, πουείναι ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000 (GR 4210003).

 

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινήεργασία (εργασίες συντήρησης και καθαρισμού μονοπατιών-καθαρισμοί παραλιώνκ.α.), απογευματινή ενασχόληση με τα παιδιά στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα -αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία - γνωριμία με τους ντόπιους και συμμετοχήσε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα (πανηγύρια). Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν νασυμμετάσχουν άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών, υπό την καθοδήγηση των υπαλλήλων τουΦορέα Διαχείρισης. Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει, ενώ καλύπτεται από τηνΚοινότητα Ολύμπου η διαμονή. Επιπρόσθετα, καλύπτονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήριαΑθήνα - Διαφάνι Καρπάθου - Αθήνα με χορηγία της ΑΝΕΚ LINES.

 

Οι συμμετέχοντες στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εθελοντικήςεργασίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο του ΦορέαΔιαχείρισης, τη σημασία του εθελοντισμού, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουνέναν τόπο που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό τη φύση με τον πολιτισμό. Οιεθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οικοσυστήματα και τους οργανισμούς της περιοχής καθώςκαι τη λειτουργία ενός εκ των 27 φορέων διαχείρισης της Ελλάδας. Πέρα από τησημαντική συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, οι νέοι θααλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους και θα γνωρίσουν τις παραδόσεις της Ολύμπουκαι του Διαφανιού στη Βόρεια Κάρπαθο.

 

Οι περίοδοι είναι δύο (2):

1η περίοδος: 14/7 (αναχώρηση από τον Πειραιά)  – 23/7 (άφιξη στον Πειραιά 24/7) 2ηπερίοδος: 24/7 (αναχώρηση από τον Πειραιά) – 2/8 (άφιξη στον Πειραιά 3/8) Αριθμός εθελοντών: 14 (7εθελοντές ανά περίοδο)

Διαμονή: Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Διαφάνι Δηλώσειςσυμμετοχής έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009. Θα τηρηθεί αυστηρά σειράπροτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φορέα ΔιαχείρισηςΚαρπάθου – Σαρίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα: http://www.fdkarpathos.gr/ Πληροφορίεςστα τηλέφωνα 22450 51336 & 22450 51010

 

Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής ηλεκτρονικά στο: foreaska@gmail.com

 

 

****

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΣΑΡΙΑΣ

 

Όνομα:

Επώνυμο:

Διεύθυνση (Τ.Κ., Πόλη):

Τηλέφωνο:

e-mail:

Έτος γέννησης:

Eπάγγελμα:

Σπουδές:

Περίοδος συμμετοχής:

Ποίος πιστεύετε ότι είναι ο στόχος αυτού τουΠρογράμματος:

 

 

Έχετε προηγούμενη εμπειρία από συμμετοχή σε εθελοντικήεργασία (αν ναι αναφέρεται συγκεκριμένα):

 

 

Από πού μάθατε για το καλοκαιρινό πρόγραμμα (MME, φίλοκτλ.):

 

 

***

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Ο εθελοντής υποχρεούται να τηρεί το ημερήσιο πρόγραμμαεργασιών όπως αυτό διαμορφώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου –Σαρίας.

2. Ο εθελοντής αποδέχεται τις αρμοδιότητές του όπωςκαθορίζονται από το Πρόγραμμα και συμφωνεί ότι η ανάληψη ατομικής πρωτοβουλίαςγια τυχόν αλλαγές, πρέπει να εγκρίνεται από το Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου -Σαρίας.

3. Ο εθελοντής αποδέχεται ότι ο Φορέας ΔιαχείρισηςΚαρπάθου - Σαρίας λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διοικητικού του Συμβουλίουκαι έχει το δικαίωμα να διακόψει οποιαδήποτε στιγμή τη συνεργασία μεοποιονδήποτε εθελοντή, σε περίπτωση πρόκλησης προβλημάτων από αυτόν, πουδυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος.

4. Ο εθελοντής υποχρεούται να ενημερώσει το ΦορέαΔιαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας για οποιοδήποτε ειδικό πρόβλημα υγείαςέχει, με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής.

5. Ο εθελοντής υποχρεούται να έχει προσωπική δημόσια ήιδιωτική ασφάλεια ζωής/σωματικών βλαβών/ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για τηνπερίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

6. Ο εθελοντής οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτηταμέτρα κατά την εργασία και τον ελεύθερο του χρόνο για την αποφυγή τραυματισμώνκαι έκθεση σε κίνδυνο (π.χ. παραμονή στον ήλιο χωρίς προστασία, εργασία στηφύση χωρίς την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση (καπέλο, παπούτσια κ.α.), κολύμπιμε γεμάτο στομάχι, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κ.α.) Έλαβα γνώση καιαποδέχομαι ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους. Δηλώνω ότι αναλαμβάνω προσωπικάτην ευθύνη σε περίπτωση απώλειας προσωπικών μου ειδών, σωματικής βλάβης ήθανάτου που τυχόν προέλθει από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Δηλώνω, επίσης, ότιπαραιτούμαι από οποιαδήποτε διεκδίκηση ή αξίωση έναντι του Φορέα ΔιαχείρισηςΚαρπάθου – Σαρίας αναφορικά με τις παραπάνω περιπτώσεις.

 

Υπογραφή:

 

Ονοματεπώνυμο:

what makes people cheat read women that cheat with married men
my girlfriend cheated on me with my best friend click why do men cheat on their girlfriends


Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου