Η Πύλη υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Η Πύλη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα Πύλης Πληροφορίες Σχετικά με την Πύλη, τους Στόχους και τους Εταίρους Διακριτά Γνωστικά Θεματικά Πεδία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διακριτά και Αυτόνομα Πακέτα Εκπαιδευτικού Υλικού που σχετίζεται με μια ή περισσότερες Θεματικές Ενότητες Υλικό Εκπαιδευτικών: Προγράμματα και Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε Σχολεία Συλλογή από  Ελληνικά και Διεθνή Κείμενα, Ιστοσελίδες, Πολυμέσα και Γλωσσάρια Όρων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενημέρωση Κοινότητα Χρηστών/Ομάδες Συζητήσεων

Αρχείο
Δελτία Τύπου
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Όλες οι Κατηγορίες

Ξεχάσατε το Κωδικό σας?
Εγγραφή στη Πύλη!
 
 
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Εθελοντική συνάντηση, Κλειτορία Αχαΐας, 27 Απριλίου - 3 Μαΐου
19/04/2010

Εθελοντική συνάντηση, Κλειτορία Αχαΐας, 27 Απριλίου - 3 Μαΐου

Μεταξύ 27 Απριλίου και 3 Μαΐου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πανέμορφη Κλειτορία Αχαΐας. Θα βοηθήσουμε την τοπική κοινότητα και τον Όμιλο Φίλων του Μοναστηριού του Αγίου Αθανασίου με έργα αναπαλαίωσης κτιρίων και δημιουργίας μονοπατιών χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες και θα μάθουμε μεθόδους καλλιτεχνικής δημιουργίας από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά. Θα επισκεφτούμε το πρώτο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτούργησε στην Ελλάδα, το Αστεροσκοπείο Χελμού αλλά και την πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα.
 
Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που περιλαμβάνει δάση, βουνά, ποτάμια και λίμνες καθώς επίσης και πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς. Η λίμνη του Λάδωνα είναι περιοχή μεγάλης φυσικής ομορφιάς και διαθέτει μονάδα υδροηλεκτρικής ενέργεια και κατασκηνώσεις εναλλακτικού τουρισμού.
 
Οι εθελοντές της συνάντησης θα συμμετάσχουν στις τοπικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου στις 2 Μαΐου. Εκτός από τα παραδοσιακό πανηγύρι με φιλοξενούμενο μουσικό συγκρότημα που θα παίζει μουσική από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία, στα πλαίσια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως η έκθεση ζωγραφικής από νέους της περιοχής, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι νέοι του προγράμματος με τις δικές τους δημιουργίες.

Τόπος: Κλειτορία, Αχαΐας
Ημερομηνία: Τρίτη 27/4 (άφιξη) με Δευτέρα 3/5 (επιστροφή)
Συμμετέχοντες: 8 νέοι και νέες μεταξύ 18 και 35 ετών

Η διαμονή των εθελοντών και οι τοπικές μετακινήσεις θα καλυφθούν από το πρόγραμμα για όλη τη διάρκεια της συνάντησης.
Αν έχετε όρεξη για δουλειά στον καθαρό αέρα και ενδιαφέρον να έρθετε σε επαφή με τις τοπικές παραδόσεις ενός μοναδικού τόπου φιλοξενίας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε επιπλέον πληροφορίες!

Υπεύθυνος επικοινωνίας
Χάρης Νικοκάβουρας
vol@medsos.gr
210-8228795Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου