Ιστοσελίδες

Η σύνδεση με διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ζήτημα της Πείνας στον Κόσμο, μπορεί να διαφωτίσει τους μαθητές γύρω από τις πολλές πτυχές του προβλήματος και παράλληλα να τους ευαισθητοποιήσει. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διάφορα σημεία του κόσμου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να τους μεταδώσει την αίσθηση ότι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια του πλανήτη, αλλά και να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στον κόσμο. Το μειονέκτημα είναι ότι οι περισσότεροι από τους συνδέσμους που θα συναντήσουμε απευθύνονται σε διεθνές κοινό και γι' αυτό περιέχουν τις πληροφορίες τους στα αγγλικά.

 

Από την Wikipedia μαθαίνω για τη φτώχεια στον κόσμο και την Ελλάδα. Συγκρίνω τον χάρτη της πείνας, που συνάντησα στην παράγραφο Φωτογραφίες & Videos, με τον χάρτη της φτώχειας, και καταλήγω σε συμπέρασμα: Συνδέονται η Πείνα με τη Φτώχεια;
Από την ιστοσελίδα worldometers (στα αγγλικά), ενημερώνομαι για την κατάσταση στον κόσμο σε αριθμούς. Ποιος είναι ο πληθυσμός της γης; Πόσοι τόνοι φαγητό έχουν παραχθεί φέτος; Πόσοι είναι οι άνθρωποι που υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή; Πόσοι άνθρωποι πέθαναν από πείνα σήμερα;
Από τους δύο πίνακες στον παιδικό ιστότοπο fact monster (στα αγγλικά), ενημερώνομαι για τις περισσότερο και λιγότερο "ελκυστικές" χώρες του πλανήτη για το έτος 2007. Σε ποιον πίνακα και σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Μελετώ την κατάσταση με τις "άτυχες" χώρες, και εξετάζω σε ποια ήπειρο βρίσκονται.
Η ζωή στον καταυλισμό (στα αγγλικά). Ενημερώνομαι για την καθημερινότητα σε έναν από τους καταυλισμούς του Τσαντ στην Αφρική. Βλέπω εικόνες και συγκρίνω την δική μου ζωή με αυτή των παιδιών του καταυλισμού.
Γνωρίζω την Αφρική (στα αγγλικά). Διαβάζω και ακούω παραμύθια, κατασκευάζω αφρικανικές μάσκες, παίζω μουσική σε παραδοσιακά όργανα και μεταφέρομαι σε σχολεία της μαγευτικής αυτής ηπείρου.
Γνωρίζω την Ινδία (στα αγγλικά). Μαθαίνω για τις διάφορες περιοχές της, βλέπω φωτογραφίες, και διαβάζω ιστορίες και παραμύθια που με μεταφέρουν στη μακρινή αυτή χώρα.