Η Πύλη υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Η Πύλη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα Πύλης Πληροφορίες Σχετικά με την Πύλη, τους Στόχους και τους Εταίρους Διακριτά Γνωστικά Θεματικά Πεδία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διακριτά και Αυτόνομα Πακέτα Εκπαιδευτικού Υλικού που σχετίζεται με μια ή περισσότερες Θεματικές Ενότητες Υλικό Εκπαιδευτικών: Προγράμματα και Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε Σχολεία Συλλογή από  Ελληνικά και Διεθνή Κείμενα, Ιστοσελίδες, Πολυμέσα και Γλωσσάρια Όρων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενημέρωση Κοινότητα Χρηστών/Ομάδες Συζητήσεων

Αρχή
Αναζήτηση
Προγράμματα
Δραστηριότητες
Λίστα Εκπαιδευτικών

Ξεχάσατε το Κωδικό σας?
Εγγραφή στη Πύλη!
 
 
Τίτλος
Οικολογικά Σχολεία: Απορρίμματα

Περίληψη
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος Π.Ε. Πρόκειται για ένα εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και την έγκριση του ΥΠ.Ε.ΠΘ. Αποτελείται απο τρεις θεματικούς άξονες: Ενέργεια-Απορρίμματα-Νερό.

Το σχολείο μας (2ο Δ.Σ. Καλλιθέας-Αττική) έχει ήδη ολοκληρώσει σε προηγούμενα έτη τα παραπάνω θέματα και ανήκει στο δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Τη σχολική χρονιά 2008-9 ασχοληθήκαμε ξανά με τον άξονα "Απορρίμματα". 

Ακολουθήθηκε διαθεματική προσέγγιση, αφού όλα τα μαθήματα βοήθησαν σε αυτό. Εφαρμόσθηκαν μεθοδολογίες προσέγγσιης των προγραμμάτων Π.Ε.:
- η βιωματική-επικοινωνιακή μέθοδος διδασκαλίας (project)
- η μέθοδος επίλυσης προβλήματος (problem solving)
- το παιχνίδι ρόλων (role play)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την παραγωγή και διαχείριση απορριμμάτων, την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της καθαριότητας του περιβάλλοντος και αλλαγή στάσης τους σε σχέση με τα απορρίμματα, κάνοντας κυρίως ανακύκλωση.


Προτεινόμενες Ηλικίες Εφαρμογής
Νηπιαγωγείο Α'-Γ' Δημοτικού Δ'-ΣΤ' Δημοτικού Γυμνάσιο Λύκειο Ενήλικες

Σχετιζόμενες Θεματικές Ενότητες
1. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Συννημένα Αρχεία
1. Παιχνίδι Ρόλων    (299 Kb)
2. Ανακυκλώστε τώρα (Στίχοι)    (162 Kb)
3. Ανακυκλώστε τώρα (Μουσική)    (2567 Kb)
4. Οικολογικό Περίπτερο    (377 Kb)
5. Διαθεματικη Προσέγγιση    (195 Kb)


Tύπος: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δημοσίευση: 27/08/2009
Eκπαιδευτικός: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΩΣΤΑ
Τηλέφωνο: 2109565130
Email: 2dimkal@sch.gr
Εκπαιδευτική Μονάδα: 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου