Η Πύλη υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Η Πύλη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα Πύλης Πληροφορίες Σχετικά με την Πύλη, τους Στόχους και τους Εταίρους Διακριτά Γνωστικά Θεματικά Πεδία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Διακριτά και Αυτόνομα Πακέτα Εκπαιδευτικού Υλικού που σχετίζεται με μια ή περισσότερες Θεματικές Ενότητες Υλικό Εκπαιδευτικών: Προγράμματα και Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε Σχολεία Συλλογή από  Ελληνικά και Διεθνή Κείμενα, Ιστοσελίδες, Πολυμέσα και Γλωσσάρια Όρων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενημέρωση Κοινότητα Χρηστών/Ομάδες Συζητήσεων





































































Ξεχάσατε το Κωδικό σας?
Εγγραφή στη Πύλη!


ΠΑΚΕΤΑ \ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Δεν το θες; Μην το πετάς!

Έτος: 2009
Φορέας: Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Προσπελάσεις (Views): 18365

Η υπερμεσική εφαρμογή «Δεν το θες; Μην το πετάς!» στοχεύει να κάνει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να υιοθετήσουν συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς και στάσεις που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο της ανάγκης για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Τρεις φίλοι συναντιούνται ύστερα από τις διακοπές τους στο σχολείο. Μετά το σχόλασμα πηγαίνουν στο σημείο που έπαιζαν συνήθως (παιχνιδοκρυψώνα). Όμως εκεί τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και έτσι αποφασίζουν να καθαρίσουν την παιχνιδοκρυψώνα τους. Τότε ανακαλύπτουν και κάποια χρήσιμα πράγματα ανάμεσα στα σκουπίδια, όπως ένα βιβλίο, μέσα στις σελίδες του οποίου ανακαλύπτουν ένα γρίφο, η επίλυση του οποίου απαιτεί την εύρεση των τριών λέξεων-κλειδιών στις αντίστοιχες τρεις θεματικές ενότητες. Οι χρήστες εισάγονται στην προβληματική κάθε ενότητας μέσω της παρακολούθησης μιας ταινίας μικρού μήκους (animation). Στη συνέχεια οδηγείται στις δραστηριότητες της κάθε ενότητας. Η ολοκλήρωση κάθε δραστηριότητας οδηγεί στην ανακάλυψη ενός τμήματος της λέξης-κλειδί κάθε ενότητας.

Μια εκπαιδευτική υπερμεσική εφαρμογή διαχείρισης απορριμμάτων για ένα βιώσιμο μέλλον
Έτος: 2009
Συγγραφή: Ειρήνη Βέμμου;Δημήτρης Γκότζος

Συντελεστές
Παιδαγωγικός σχεδιασμός και ανάπτυξη:Ειρήνη Βέμμου (irevem@yahoo.com)&  Δημήτρης Γκότζος (dmgtzs@gmail.com)
Eπιστημονική επίβλεψη:  Αριστοτέλης Ράπτης, Αθανασία Ράπτη  Γαλανουδάκη
Αφήγηση-Διάλογοι: ΓιώργοςΑνυφαντάκης, Ειρήνη Βέμμου, Ευαγγελία Σχοινά
Μουσική: Χρήστος Σταματίου,Στάθης Σκουρόπουλος
Στίχοι: Άννα Αθανασιάδου
Ακούγεται ηνεανική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση τηςΚατερίνας Βασιλικού
Επεξεργασία ήχου: ΓιώργοςΓιαννούτσος


Οδηγίες εκτέλεσης


  • Αποσυμπιέστε το αρχείο στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα winar.
  • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο arxiki.exe
  • Για να παρακάμψετε την εισαγωγή της εφαρμογής κάντε διπλό κλικ στο αρχείο kentriki.exe

Απαιτούμενο λογισμικό

ü Αdoe flash player10 (το αρχείο εγκατάστασης install_flash_player_10_active_x.exe υπάρχει και στο φάκελο Μhntopetas\Programs.
ü  Μicrosoft DirectX9 ή ανώτερο.
ü Προτεινόμενος browser: Μicrosoft Internet Explorer 7 ή ανώτερος.
ü Microsoft Οffice2007 ( στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγκαταστημένο μπορείτε α) να κατεβάσετετη δοκιμαστική του έκδοση από εδώ http://trial.trymicrosoftoffice.com/wwtrial/default.aspx  ή β) να κατεβάσετε τη σουίτα εφαρμογών Open Office απόεδώ http://el.openoffice.org/about-downloads.html).



Μεταφορτώστε το Κείμενο του Κεφαλαίου

Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου