|
ΠΑΚΕΤΑ
\ ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Από την καλλιέργεια στην κατανάλωση
Έτος: 2013
Φορέας: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη
Προσπελάσεις (Views): 3310
Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Doing it right – Tasting it right: promoting sensory quality of olive oil to high school students, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC). Απευθύνεται σε μαθητές Β/θμιας εκπαίδευσης, κυρίως ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας. Βασικός σκοπός του υλικού είναι η σύνδεση των συνθηκών και της διαδικασίας παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από ελαιόδεντρα της Κορωνέικης ποικιλίας, με τη γευσιγνωσία και τον τρόπο με τον οποίο τα αισθητήρια όργανά μας χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αναγνώρισης χαρακτηριστικών ποιότητας και αξιολόγησης σταδίων παραγωγής. Εκτός από το βασικό υλικό που απευθύνεται στους μαθητές, περιλαμβάνει και το ‘Υλικό για τον Εκπαιδευτικό’ που εμπλουτίζει το πρώτο με σημειώσεις, με τους εδικούς παιδαγωγικούς στόχους των δραστηριοτήτων και των ενοτήτων, καθώς και με σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, επισημάνσεις, κ.ά., σχετικά με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.
|
|
|
Για το μαθητή
Έτος:
2013
Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Βασίλειος Δημόπουλος
Συγγραφή:
Iωάννα Κοντοζήση, Ιωάννα Μηλιώνη
Πλοηγηθείτε στην Ιστοσελίδα του Κεφαλαίου
|
|
Για τον εκπαιδευτικό
Έτος:
2013
Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Βασίλειος Δημόπουλος
Συγγραφή:
Iωάννα Κοντοζήση, Ιωάννα Μηλιώνη
Πλοηγηθείτε στην Ιστοσελίδα του Κεφαλαίου
|